Göteborgsscouterna har tillgång till två kompletta kanotsläp med vardera 8 aluminiumkanadensare. Kanoterna kan hyras av kårer under vår, sommar och höst.

Kanoterna finns placerade hos Hjälteby Sjöscoutkår och Långedrag Sjöscoutkår. Släpen hyrs ut kompletta med flytvästar, paddlar och två stycken kärror. De hyrs ut till kårer under vår och höst. Sommartid (midsommar till mitten av augusti) står kanotsläpen på Kragenäs för användning där. Ett av släpen hyrs ut medan ett är reserverat för användning på Kragenäs.

På Kragenäs finns också två havskajaker som kan hyras. Under vår och höst kan de bokas genom kansliet, sommartid hyrs de direkt av sommarvärdarna uppe på Kragenäs.

Kostnad & Betalning

Ett släp kostar 400 kr per dygn. Endast hela släp hyrs ut, inte enstaka kanadensare, förutom vid användning sommartid på Kragenäs. I samband med avhämtning lämnas 500 kr i deposition som återfås vid återlämningen om allt är i sin ordning.

Boka

Bokningsförfrågan Kanoterna

Distriktet har två kärror med åtta aluminiumkanadensare på varje. En står hos Långedrag Sjöscoutkår och den andra hos Hjälteby Sjöscoutkår.