Vill du vara med och påverka 2020?

Är du intresserad av att fördjupa ditt engagemang i distriktet? Eller vill du kanske bara hitta på någonting roligt tillsammans med andra scouter? Här nedan finns olika uppdrag där vi letar efter ideella som kan hjälpa oss.

Trots att distriktsstämman ännu inte har beslutat om budget och verksamhetsplan för 2020 vet vi redan nu ett antal grupper som hade velat ha nya kompisar till nästa år.

Distriktsstyrelsen
För verksamhetsåret 2020 ser vi positivt på att gå mot en mer strategisk styrelse. Detta kommer att innebära att styrelsen i framtiden jobbar mer med strategier, långsiktiga planer för framtiden och utvecklingen av distriktet. Tillsammans bygger vi under nästa år tydliga ramar för arbetet framåt i distriktet. Är du eller någon i din närhet intresserad av att hjälpa med dessa frågor? Hör av er till valberedningen@gbgscout.se

Valberedning 2020
Distriktets kanske viktigaste uppdrag bemannas av dig som gillar att nätverka, känner många eller vill lära känna många. Valberedningen arbetar aktivt på direkt uppdrag av hela distriktet för att förbereda valet till distriktsstyrelsen för nästa år, dvs. för valet av bla. styrelsen 2021. Arbetet valberedningen gör ligger till grund för distriktets fortsatta verksamhet. Känner du någon som passar in på beskrivningen? Hör av dig till valberedningen@gbgscout.se

Arrangemansgruppen
Distriktets kärnverksamhet består av flertalet scoutarrangemang. För att effektivt driva dessa och låta fler unga ta plats behövs mentor/projektledare för alla distriktets arrangemang. Tex. Äventyret, Kulturkalaset, RUT, Ledarveckan m.fl. Distriktet behöver både dig som vill axla rollen som projektledare men också dig som vill lära dig mer om hur man driver större arrangemang eller du som trivs bäst i en arbetsgrupp för att utveckla och driva små eller stora arrangemang. Känner du dig manad, eller vet du vilken scout som är perfekt för beskrivningen? Hör av er till distriktsstyrelsen@gbgscout.se eller direkt till någon i distriktsstyrelsen!

RUT
Arrangemangsgruppen RUT (Rover-och utmanare) vill gärna bli fler under nästa år. Här kan du eller dina scoutvänner antingen vara med och hjälpa till i den löpande planeringen under året. Det går även bra att endast vara med och arrangera en kväll för rover-och utmanare i distriktet. Låt idéerna flöda! Har kanske du tänkt på en utmanarkväll som hade varit rolig att genomföra, men aldrig fått chansen att göra det? Nu är det dags! Hör av er till distriktsstyrelsen@gbgscout.se så puttar vi dig i rätt riktning.

Kragenäs
Lägeranläggningen Kragenäs behöver fler aktiva till hela organisationen. Distriktet ser ut att gå mot ytterligare en fullspäckad sommar på Kragenäs och vi behöver fylla på både Kragenäs styrelse samt arbetsgrupperna. Vill du vara med och utveckla i programgruppen eller kanske jobba med matplanering? Har du konkreta idéer för Kragenäs och är villig att slutföra projektet? Hör av dig till ordforande@gbgscout.se eller kragenas_styrelse@gbgscout.se

Skeppsrådet
Skeppsrådet har hand om vår båt Mandalay som ligger nere på Nya Varvet. De som engagerar sig i arbetet kring Mandalay kan bland annat hjälpa till att utveckla seglingarna – kanske ska vi ha fler seglingar och olika teman? Det finns även möjlighet att vara med och se över vilka utbildningar som bör finnas för våra medlemmar i distriktet som specifikt riktar sig mot sjöfart. Är du mer händig av dig och gillar känslan av olja, lack och sågspån under naglarna, då är underhållsgruppen något för dig! De är med och planerar samt genomför de arbetsdagar som finns för att få Mandalay redo för sommarens äventyr. För mer information eller om du vill engagera dig, kontakta Skeppsrådet på skeppsradet@gbgscout.se.

Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss via info@gbgscout.se!