Picknickfestivalen

Händelser,Inspiration från kårer
28 juni, 2016

För några veckor sedan gick den underbara picknickfestivalen återigen av stapeln i Göteborg. Scouterna var där och arrangerade en äventyrlig backklättring, Erik Bäck som är kårordförande i Scoutkåren Göta Lejon, berättar mer.

– Cirka 65 personer klättrade på våra backar mellan klockan 12 och 20. Tidigt krossades förra årets höjdrekord, 27 backar, av ett barn i upptäckaråldern som klarade 37 backar. Ungefär en timme före stängning kom en person i roverscoutåldern upp i 40 backar! Det är tio meter – tio meter, säger en imponerad Erik Bäck.

Det är tydligt att scouterna blir duktigare och duktigare på denna årligt återkommande gren. Så duktiga att arrangemangsteamet bestämt sig för att nästa år höja liftkorgen och satsa på staket vid publikplatserna närmast tornet. Och beställa fler backar.

 

 

– Vi delade också ut mycket informationsmaterial. Dels till blivande andraklassare på Parkskolan som ligger alldeles intill, där jag var på besök på fredagen, men också till barn och unga från alla delar av stan. Alla som ville fick också ett populärt ”bli scout”-armband, avslutar Erik Bäck.

 

Alla bilder (bland annat denna nedan på David Udén som också sitter i Göteborgs scoutdistrikts styrelse) hittar du HÄR.