HKJ08022011_104

HAJK-DM

Är ni sugna på äventyr?

Är ni ett gäng ledare som vill testa era scoutkunskaper?

Behöver ert utmanarlag utmanas? Vill era ledare i kåren göra något tillsammans? Då är Hajk-DM något för er. Boka in 27-29 september!

Stenungsunds scoutkår står bakom Hajk-DM och har utsett en grupp som arrangerar. De som är med gillar arrangemang där man som Utmanare, Rover eller Ledare får delta och utmanas och bjuder nu in till Hajk-DM sista hela helgen i september (27-29/9). En helg där du som Utmanare/Rover/ledare står i fokus.

Hajk-DM är en tävling för alla Utmanare, Rovers och Ledare oavsett distrikt och förbund. Anmälan m.m. hittar du i flikarna till höger.

2019 kostar det 350kr per deltagande patrull att vara med, sista anmälningsdag är söndag 15:e september!

Det finns två olika klasser.

• Klass 1 för Utmanare 15-18 år.
  • Klass 2 för Ledare och Rovers 18 år och uppåt.

Patrullerna består av 3-6 deltagare.

Hajk-DM startar på fredagskvällen. Lagen samlas vid starten som börjar kl 18-20 på ett ställe någonstans i Göteborgsområdet. Lagen har sin egen karta med sig och ritar in första kontrollen, gör ett chiffer och ger sig sedan iväg. Under helgen ska 10 kontroller genomföras, varje kontroll ger 0-20 poäng och oftast har ni nytta av era scoutkunskaper, men det är också viktigt att kunna samarbeta och vara kreativ. Under helgen får laget lösa chiffer samt en händighetsuppgift. På vägen finns det 10 st orienteringskontroller med varierande svårighetsgrad. Vill man ta dessa ger det extra poäng men det finns inget måste. På kvällarna samlas alla på samma ställe och sätter upp sitt vindskydd eller tält. Kanske blir det ett gemensamt lägerbål. Några lagar middag, andra filar på sin händighetsuppgift. Man träffar gamla scoutkompisar och knyter nya kontakter. På söndagen är det två kontroller, sedan går man i mål, lagar lunch och väntar på att vinnarna tillkännages ca 14.00.

Vi hoppas på att få se er i skogen, sista helgen i september!

Kontaktperson:
Johan Amborg, Stenungsunds scoutkår