Nu är det dags att anmäla dig och din patrull till årets upplaga av Äventyret! 

För äventyrare och utmanare pågår arrangemanget 10-12 maj, för spårare och upptäckare 11 maj.

 

Äventyret är en tävling som arrangeras varje vårtermin för scouter i Göteborgs scoutdistrikt. Det är ett mycket uppskattat arrangemang där man dels får sätta sina kunskaper på prov inom patrullen men också ges möjlighet att träffa andra scouter från distriktet.

ANMÄL DIG OCH DIN PATRULL HÄR!

Har du några frågor eller är du intresserad av att anordna en egen kontroll så kan du kontakta planeringsgruppen på mejl aventyret@gbgscout.se

Vi ses!

 

_________

 

RESULTATET FRÅN ÄVENTYRET 2018 HITTAR DU HÄR!

Här kan du läsa lite om förra årets upplaga:

Scouterna växer just nu med fyra nya medlemmar om dagen, något som märktes när man besökte det årligen återkommande arrangemanget Äventyret. I år var det drygt 60 patruller med 3-6 scouter i varje som ställde upp på roliga och utmanande utmaningar och samarbetsövningar.

– Göteborgs scoutdistrikt anordnar det här varje vår och det brukar vara väldigt uppskattat. I år har vi till och med tur med vädret vilket gör allting lite extra trevligt, säger Jakob Revellé som är ordförande i Göteborgs scoutdistrikt.

Bland de stationer som scouterna fick besöka under rundan fanns pussel och knåp, minnesuppdrag, samarbetsövningar och givetvis klassikern eldning.

Patrullen Ugglan från Bohus scoutkår. 

Patrullen Ugglan från Bohus scoutkår visade på både skicklighet och gott samarbete när de lyckades koka upp sitt vatten. Precis innan det skulle koka över välte nämligen behållaren vilket för de flesta skulle innebära game over – men inte för patrullen Ugglan! På ett fantastiskt sätt samarbetade de och tog med hjälp av pinnar upp den varma behållaren och sätter den i mitten igen. Belöningen kommer strax efter då det resterande såpavattnet äntligen kokar över och patrullen jublar.

Nikolas Sanila från Långedrag Sjöscoutkår är en av arrangörerna som varit med och planerat hela arrangemanget. Han är väldigt nöjd med dagarna och berättar att i stort sett allt flutit på som det ska.

– Vi har planerat allting under en ganska lång tid så vi har förhoppnings tänkt på det mesta, men man kan inte vara säker förrän det är över, säger han och skrattar.

Vill du vara med och engagera dig inför nästa års Äventyr? Maila info@gbgscout.se!

 

Äventyret 2018 är genomfört med stöd av Sensus.