Nu är det dags att anmäla dig och din patrull till årets upplaga av Äventyret! 

För äventyrare och utmanare pågår arrangemanget 10-12 maj, för spårare och upptäckare 11 maj. Sista anmälningsdag är 19 april.

 

Äventyret är en tävling som arrangeras varje vårtermin för scouter i Göteborgs scoutdistrikt. Det är ett mycket uppskattat arrangemang där du dels får sätta dina kunskaper på prov inom patrullen, men också ges möjlighet att träffa andra scouter från distriktet. I år kommer vi hålla till i skogarna kring Ljungslätt.

ANMÄL DIG OCH DIN PATRULL HÄR – SENAST 19/4!
ANMÄL DIG SOM FUNKTIONÄR HÄR!
LÄMNA ER KONTROLLBESKRIVNING HÄR – SENAST 14/4!

HÄR kan du ladda ner en kontrollinstruktion, läs igenom den för att få mer info innan ni lämnar er kontrollbeskrivning.

Kostnad för arrangemanget är 100:- per patrull, som betalas via Swish vid ankomst.

Har du några frågor eller är du intresserad av att anordna en egen kontroll så kan du kontakta planeringsgruppen på mejl aventyret@gbgscout.se

Vi ses!

 

_________

 

Äventyret är ett mycket populärt arrangemang och intresset för att delta är stort. Förra året hade vi 60 startande patruller vilket är otroligt roligt!  Dock är det ett tungrott arrangemang som kräver många funktionärer och därför fick distriktsstyrelsen, under vårstämman 2017, i uppdrag att ta fram en uppdelning av distriktets kårer så att man vartannat år hjälper till att arrangera en kontroll mot att man fritt kan delta det år man inte håller i en kontroll. Vårt mål i år är att gå på distriktets vilja och försöka falla in i den uppdelning som gjordes vilket innebär att alla ni som är i grupp B förväntas håll i en kontroll i år (grupperna hittar du nedan). Skulle ni i grupp A vilja hjälpa till med funktionärer och/eller kontroll ändå så tas detta givetvis tacksamt emot.   

Tisdag 5 Mars 18.00 hålls ett infomöte i Purpursnäckan på Delsjövägen 5 för alla som är intresserade av att vara funktionär, men ni i grupp B bör skicka minst en representant för kåren. Anmälan sker till äventyret@gbgscout.se där du anger kår och antal personer. Vill ni ha infon från mötet men inte har möjlighet att komma mailar ni samma adress och meddelar detta. 

Utöver kårindelningen så söker vi nu med ljus och lykta efter några personer som kan hjälpa oss med följande: Spårläggning (orienteringskontroller och snitslar för de yngre på lördagen).

Grupp A: alla jämna år med start 2018 
Grupp B: alla udda år med start 2019 

Grupp B: 
Järnbrott
 
Kode
 
Porthälla
 
Backa
 
Långedrag sjö
 
Göta Lejon
 
Jägarna
 
Adalen
 
Härryda
 
Tor
 
Göteborgs sjö
 
Vättle
Askims sjö
Högsbotorp
Partille
Kortedala
Bohus
Tuve

 

_________

 

 

Patrullen Ugglan från Bohus scoutkår.