Upptakt för den nya distriksstyrelsen

IMG_5083

Distriktsstyrelsen jobbar med många olika saker under året och behöver komma igång direkt med planeringen inför året. Därför begav vi oss 15-17/1 iväg till Kragenäs för upptakt.

En ny styrelse tillträdde 1/1 med några styrelsemedlemmar som varit med sedan tidigare och några helt nya. För att lära känna varandra, prata ihop oss om och prata igenom vad vi ska göra under året åkte vi iväg på en upptakt tillsammans. Det blev en helg i Pannbergsstugan på vackra Kragenäs dit vi kom fram på fredagskvällen. Efter att ha tänt ljus och lite eld i kaminen i en lite kylig stuga fick vi upp värmen och samlades runt varma mackor och prat runt bordet. Det blev även lite prat i soffan efter det och några satt nog uppe alldeles för länge egentligen…

Lördagen drog igång tidigt med frukost och sedan möte. Under dagen på lördagen var även vår kommunikatör Erik på plats och deltog i diskussionerna. Vi har hunnit igenom mycket, både diskussioner och beslut inför året. Under lördagen la vi en del tid på att prata om vad Göteborgs scoutdistrikt är, vårt syfte och styrelsens uppgift i det hela.  Vi gick igenom en del strukturer och fortsatte sedan med en workshop om hur distriktet kan jämföras med något annat, en metafor. En grupp jämförde distriktet med Liseberg, en grupp med ett fartyg och en grupp med ett flygplan. Tillsammans lyfter vi alla! Diskussionerna följdes av presentationer till lunchen.

Efter lunch tog vi oss en promenad på vackra Kragenäs! För några av oss var det första gången här och vi fick en guidad tur av Jenny och Janne. Kragenäs är en stor del av distriktets verksamhet och nämns på varje styrelsemöte. Det är därför viktigt att ha varit här och sett och upplevt. Det var en fantastiskt vacker dag. Vi pulsade i snön nerför stigen till stranden och gick längsmed vattnet till kanotviken och badstranden. Vi tittade på bouleplanen och volleybollplanen och pratade om var det nya skjulet för kajakerna kan komma att stå. Vi gick sedan förbi åkerängen till ”entrén” och pratade om var gränserna för markerna går, var man har läger och var de olika aktiviteterna finns. Vi gick förbi kiosken, som tyvärr inte var öppen, och kikade in genom fönstret. Det är härligt att tänka på hur det kommer att stå scouter i kö för att köpa glass här i sommar! Sedan gick turen ut på nya ängen, förbi frysplan och sedan tillbaka till Pannbergsstugan.

IMG_5072IMG_5092

Under helgen har vi hunnit med att fatta en del beslut inför året, gjort en detaljbudget utifrån stämmans ramar, planerat projekt och fördelat uppgifter och ansvarsområden. Vi har även hunnit prata ihop oss om hur vi vill jobba ihop. För att arbetet ska kunna flyta smidigt är det viktigt att prata om t.ex. hur ofta vi ska läsa och svara på mail, hur sent vi får ringa varandra, hur vi på bästa sätt stöttar varandra och hjälper till där det behövs och visar hänsyn för varandra på våra möten.

Trötta efter en intensiv helg sammanfattade vi med att det känns som en kanonstart på året! Det ska bli kul att jobba tillsammans och det känns som att vi kommer att komplettera varandra bra i styrelsen. Det känns skönt att komma igång och nu kör vi med full fart!

Hälsningar,
Distriktsstyrelsen 2016

Det här inlägget postades i Händelser, Styrelsen har ordet och märktes , , , , av eriksalmonsson. Bokmärk permalänken.