Thinking Day-firande med Torslanda Sjöscoutkår

Foto: Ina Olsvik

22 februari firas World Thinking Day bland scouter över hela världen. Torslanda Sjöscoutkår firade dagen med en ceremoni.

Thinking Day firas 22/2 då både Baden-Powell och hans fru fyllde år den här dagen. I engelskspråkiga länder kallas dagen även Founder’s Day. Varje år skickar Scouterna ut ett Thinking Day-budskap. Årets budskap kan läsas här.

Under World Thinking Day 22 februari hade Torslanda Sjöscoutkår besök av Nina Fleck från världsscoutförbundet ”World Association of Girl Guides and Girl Scouts”. Nina Fleck sitter i styrelsen för WAGGGS Europa.

Nina hade uppskattade aktiviteter för äventyrarscouter och utmanarscouter baserad på WAGGGs program, scouterna fick lära sig mer om World Thinking Day och WAGGGS.

Foto: Ina Olsvik

Eric Kristiansen och Victor Kristiansen fick förtjänstmärken Ledfyren utdelad av Nina.

Foto: Ina Olsvik

Dagen avslutades med fackeltåg och lägerbål för hela kåren.

Foto: Ina Olsvik

Det här inlägget postades i Inspiration från kårer och märktes , , , av Göteborgs scoutdistrikt. Bokmärk permalänken.