Spårvagnssafari med RUT

Sparvagnssafari Gruppbild

I tisdags 7/10 ordnade RUT sin andra RUT-kväll för hösten. 22 glada utmanare och roverscouter samlades vid Lejontrappan kl 18.30 för att genomföra spårvagnssafari.

På plats fick patrullerna information om hur kvällen skulle gå till. Uppgifter skulle dels finnas på den nybildade facebookgruppen som bara var för oss som var deltagare men även i ett häfte . Bilder på motiv vid olika hållplatser fanns som patrullerna skulle hitta. Motiven skulle sedan fotas tillsammans med hela gruppen, på vissa hållplatser fanns det även extra uppgifter. T.ex. vid Sankt Sigfrids Plan skulle de ta kort på scoutflaggan vid purpur. Flaggan var tydligen nertagen men de fick en fin bild på flaggan och Göteborgs scoutdistrikts kassör, Jan.

Sparvagnssafari Flaggan

Man skulle åka mycket spårvagn men även göra andra bonusuppgifter under tiden. T.ex. ta kort på en skäggig man som drack kaffe, ett pussandes par, en cheeseburgare eller en liten hund. Även spontanuppgifter postades på facebook-gruppen ibland, med chans att vinna mer poäng om man hann först.

Sparvagnssafari Wavrinskis platsSparvagnssafari Cheesburgare

Vi i RUT satt på ett cafe och försökte hinna med att rätta alla bilder och ge poäng till rätt patrull. Inte lätt när patrullerna heter ”Patrull ETT” och ”Patrull 1″ , vi fick döpa om dem lite. Stressigt men riktigt roligt att se alla bilder som flödade och de gjorde även kreativiteten hos deltagarna.

Åter samlades vi vid Lejon trappan men tog skydd från regnet inne i Nordstan för att kunna rätta alla uppgifter. Lite blöta men mycket glada scouter väntade snällt medans rättningen pågick. Vi passade här på att lämna ut lite information om RUT men även om vårt nästa arrangemang, nämligen scoutbalen den 8 november. Hoppas få se många där!

Den patrullen som tog hem första vinsten hette Shemagherna, stort grattis till er!

Sparvagnssafari vinnarna

Vi i RUT vill tacka för ett mycket roligt arrangemang och kul att så många kom, trots lite regn under kvällen. När några gick hem så sa de ”Vad kul att ni ordnar sådana här arrangemang”, ”Tack för ikväll, jättebra ordnat”. Det är detta som gör det värt att engagera sig ideellt, att lägga nästan två dagar med att fixa det som blir 2 timmar RUT-kväll, för er. TACK!

Hälsningar Emma, stolt ordförande i Rover- och UTmanarutskottet.

Det här inlägget postades i Händelser och märktes , , , , av Göteborgs scoutdistrikt. Bokmärk permalänken.