Scoutbalen 2014

Dans.. dans…dans…!

Kängorna åkte av och finkläderna på. I lördags, 8 november ordnade Rover- och UTmanarutskottet en scoutbal i Göteborg.

Foto: Johan Holst

Kvällen började med en buggkurs. 30 förväntansfulla ungdomar trampade steg och till slut dansade de med. Emma från RUT och Johan från buggelifox var instruktörerna och vi tragglade många turer med dem, för att hinna lära sig så mycket som möjligt och kunna dansa. Ungdomarna var otroligt duktiga och lärde sig väldigt snabbt. Vi hade även tre stycke duktiga hjälpdansare med oss, Camilla, Stefan och Rebecka som hjälpte till. När låten var slut, gjorde man en high-five med den man dansat med och sen gick man vidare och fick en ny att dansa med. Låtarna som spelades var inga gamla dansbandslåtar utan moderna låtar som man kan höra på radion, Petra Marklunds, Händerna mot himlen och Martin Tunevaags, Wicked Wonderland för att nämna några exempel. En buggkurs av ungdomar för ungdomar.

Röda mattan rullades ut, marschaller tändes och chmapis hälldes upp i champagneglas. Resten av balgästerna anlände och vi kunde allihopa skåla för alla gäster och för en fantastisk kväll. SKÅÅÅL!

Foto: Johan Holst

Musiken sattes på och det dansades på hela kvällen. Albert och Eddie som var kvällens DJ:s tog in önskelåtar av deltagarna och spelade en härlig blandning som passade alla. Många övade även bugg under kvällen, roligt att se!

Foto: Johan Holst

När man ville vila efter all dans fanns det ett cafe med allt man kunde önska sig. I Cafet stod Liza, Sara, Knoperic och Linus och sålde läsk, chips, godis, hembakat men även lite mer matigare som pan-pizza, piroger och korv med bröd. Det var en härlig stämning i caféet…men när det var en extra bra låt släppte man det man hade i handen och sprang och dansade.

Foto: Johan Holst

Utanför danssalen stod vår egna fotograf Johan och tog porträttbilder eller gruppbilder på de som ville, många fina bilder blev det! Alla bilder kan ni se på RUTs facebook!

Foto: Johan Holst

Dansen varade heeela kvällen och vid 01 gick de sista gästerna. Vi i RUT och några av funktionärerna var kvar och städade det sista. När jag la mig på kudden 02:30 var det svårt att sova kan jag säga, vilken kväll det blev! Hade aldrig i min vildaste fantasi kunna drömma om att det skulle komma så många och att det skulle bli så bra som det blev. Tack alla deltagare, buggelifox, hjälpdansare och alla funktionärer som gjorde denna kvällen magisk! Hur ska vi kunna slå denna kvällen? Ribban är hög till nästa evenemang!

Tack hälsar en mycket stolt och glad ordförande i Rover- och UTmanarutskottet, Emma Ivarsson.

Foto: Johan Holst

Det här inlägget postades i Händelser och märktes , , , av Göteborgs scoutdistrikt. Bokmärk permalänken.