Porthälla Scoutkårs Badkarsrally – för 30:e gången

1B3A9834

Vattnet i Säveån höll 6 grader, vilket två av de tävlande ekipagen fick känna på. Waterworld från Torslanda sjöscoutkår med sin jetskimotor höll tyvärr inte hela vägen utan sjönk strax efter starten. The Jolly Roger från Partille scoutkår däremot klarade sig enda fram till virveln i målområdet, vid Kyrktorget i Partille Centrum, men tyvärr tog deras resa ett abrupt slut precis innan målgång, då de började läcka in vatten och avslutade med en uppblåsbar krokodil i toppen och sitt badkarsekipage på Säveåns botten.

18 ekipage tävlade i den 30:e upplagan av Badkarsrallyt, som arrangeras av Porthälla Scoutkår i Partille. Man tävlar i fyra klasser och nytt för i år var ”Friklassen” där det mesta är tillåtet, vilket flera scoutkårer hakade på. Tug Tub, även de från Torslanda sjöscoutkår använde sig av tre utombordare och gjorde en twist på tävlingen då de åkte både nedströms och uppströms ett antal gånger och bjöd de andra deltagarna på korv med bröd längs med banan, ett fint initiativ för att uppmärksamma tävlingens 30 år.

Arrangörerna firade jubileet med att bjuda alla deltagare på kladdkaka vid målgången. Porthälla scoutkår hade själva ett ekipage med i tävlingen, Skeppet Ohoj, som tävlade i friklassen och bestod av ett gäng revanschsugna pirater, ekipaget kom på en hedervärd 2:a plats. Förutom tidtagningen över den ca 3500 m långa banan tävlar ekipagen också i en skönhetstävling. Årets segrare i skönhetstävlingen fick följande motivering från juryn, som bestod av representanter ifrån Göteborgs scoutdistrikts styrelse: ”För ett väl genomtänkt ekipage som bjöd på underhållning både före, under och efter tävlingen. Snyggt målad med rolig klädsel som måste förberetts från ARLA morgonstund. KO-lossalt bra! Grattis Cowdeboys från Kode scoutkår.” Temat var cowboys och det bjöds på både saloonsdörrar, mjölk i kannor, pistolskott, hästar och kor.

1B3A9812

Lyckligtvis höll sig regnet borta hela dagen, vilket gjorde att det strömmade in publik som fick se allt ifrån Airforce99, jultomtar och indianer till ett gäng nästan helt vanliga badkar. ”Jag har arrangerat Badkarsrallyt i 17 år nu och det blir bara roligare och roligare för varje år som går. Deltagarna utmanar oss ständigt, vilket gör att vi får se över reglerna och tänka i nya banor. Det i sin tur gör att arrangemanget kan utvecklas och kanske överleva i minst 30 år till. Att publiken bara blir fler och fler gör också att vi kan fortsätta arrangera detta säkra vårtecken i Partille. Vi slog inga världsrekord i år, men fantasin och kreativiteten hos deltagarna blir bara större och större”, säger en trött och nöjd Lina Marmin från Porthälla Scoutkår.

Vill ni ha ytterligare information om resultatet av badkarsrallyt? Kontakta:

Porthälla Scoutkår: porthalla.scout.se, badkarsrally@porthallascoutkar.se
Lina Marmin, Badkarsrallykommittén Porthälla Scoutkår, 0739-87 03 32

Mer bilder hittar du HÄR, det är Göran Lord från Bohus Scoutkår som tagit alla fantastiska bilder.

Det här inlägget postades i Händelser, Inspiration från kårer av eriksalmonsson. Bokmärk permalänken.