Pepparkaksbak med utmanare och rover

Pepparkaksbak-14.2

28-29/11 ordnade RUT det årliga pepparkaksbaket för utmanare och rover!  Runt 50 stycken var vi som mest och hälften av oss sov över. Många kreativa och fina pepparkakor blir det… kolla bara bilderna!

Rudolf (ni vet han med den röda mulen) hade varit på besök i Högsbotorps scoutlokal och snott all pepparkaksdeg från kylen. Som tur var hade han även lämnat chiffer i kylskåpet med ett hemligt meddelande till scouterna. Rudolf hade visst gömt degen i lokalen, under kuddar och i skåp. Scouterna listade till slut ut chiffret och hittade degen – pepparkaksbaket kunde börja! Det doftade glögg, nygräddade pepparkakor och i högtalarna spelades de julmusik – kan de bli mer jul?!

Kragenäs var även på besök, av ordförande i Kragenäsgruppen, Patrik och informerade om deras verksamhet. RUT ska ha ett evenemang på Kragenäs till våren, så vi spånande lite idéer på vad som kan vara roligt.

Pepparkaksbak-14.1

Pepparkaksbak-14.4

Pepparkaksbak-14.3Pepparkaksbak-14.5

Vinnarna!

Två kategorier fanns de om man ville vinna, snyggast pepparkaksbygge och bästa scoutinspirerade bygget. Dessa två vann! Stort grattis! Till pris fick dom badankor och mustascher.

Pepparkaksbak-14.6Pepparkaksbak-14.7

När pepparkaksdegen var uppäten eller använd till bygge städade vi och torkade av borden och käkade lite pan-pizza. Borden röjdes och filmen kunde starta. Självklart blev det en julfilm, Nightmare before Christmas.

Lördagsmorgonen åt vi frukosten på liggunderlagen och hjälptes alla åt att städa lokalen innan vi kunde åka där ifrån. Snabbt och smidigt.

Fotograf: Emma Ivarsson. Resten av bilderna hittar du på facebook.

Tack för ett fantastiskt 2015!

RUT tackar för sig – för ett mycket lyckat pepparkaksbak – kul att så många ville komma och att många sov över. Kan passa på också att meddela att vi har ett tillskott i RUT från och med 2015, Sara som vill vara med, vi är mycket glada att hon ville vara med. Jag vill även tacka Liza för detta året, hon kommer inte vara med i RUT nästa år utan kommer flytta till Branäs och jobba under skidsäsongen, sen får vi se vad som händer. Utan dig Liza, hade det inte blivit ett sånt bra RUT. Du har varit en enorm stöttepelare, så TACK du kommer vara saknad!!

Hälsningar en stolt ordförande i RUT, Emma Ivarsson

Det här inlägget postades i Händelser och märktes , , av Göteborgs scoutdistrikt. Bokmärk permalänken.

En reaktion på “Pepparkaksbak med utmanare och rover