På hajk med Tuves upptäckare

hajk-grot

När jag var upptäckare, eller som det då hette junior, var vi aldrig ute på hajk. Men efterhand när jag själv blev ledare ett tag för upptäckare har jag förstått att upptäckare tycker det är kul att gå på hajk och framförallt, de klarar de galant!

Hajk med Vilddjuren

Vilddjuren startade terminen med en tvådagars hajk längst Bohusleden. 13 scouter och 6 glada ledare var med. Sträckan Grandalen till Lysevatten var det tänkt att vandra men p.g.a den kuperade terrängen beslöt vi oss att omdirigera skjutsen 3 km tidigare. Trötta fötter och ryggar, bättre att avsluta på topp, och det gjorde vi! Enligt stegräknaren fick vi ändå ihop 1,4 mil.

Lördagen startade med strålande sol hela dagen, lunch vid ett fint ställe i skogen, potatismos och köttbullar, lätt och gott. Efter det traskade vi på en bit till, fyllda med energi av alla köttbullar som nu låg i våra magar.

hajk-matmat-2

Middagsstoppet och även där vi skulle sova blev vid ett fast vindskydd precis vid Holmevatten. Ett snabbt dopp i de något kalla vattnet innan vi satte upp de vindskydd vi skulle sova i. Sedan var det dags för matlagning igen, kassler med paprikasås och pasta. På kvällen letade vi lite pinnar i skogen för att sedan få upp en eld lagom till att det började skymma, vi grillade marshmallows och åt de tillsammans med mariekex – oslagbar kombo. Barnen önskade ett lägerbål och våra sånger ekade till andra sidan av sjön. ”Hej jag heter Bengt”, ”Perrongförsäljarens visa” och ”Laurentia” var klara favoriter!. Trötta efter vandringen somnade vi alla gott, trots att myggorna surrade i våra öron.

hajk-eld

På söndagen fick vi lika fint väder, något kallare men ett perfekt vandringsväder. Havregrynsgröt med smörgås och tubost till frukost. Vid lunchstoppet tog energin slut och föräldrarna fick hämta oss där istället. Ett bra beslut tyckte barnen!

Helgens hjältar var Karl och Casper som bar sin scoutkompis Nathalies ryggsäck när energin tog slut och ryggen inte orkade mer. Detta gjorde att Nathalie fick gå utan ryggsäck ett tag och orkade sedan bära den själv en stund till. Detta är vad riktiga scoutvänner är till för, och som ledare gör detta mig väldigt stolt och glad i hjärtat. Vad fina scouter vi har!

För många var det deras första hajk och några hade gått några gånger innan, och klarade det så bra. Härliga barn och härliga ledare gjorde tillsammans helgen till en minnesvärd hajk. Nu är terminen igång för oss, hur ska vi nu kunna toppa denna kanonhelg?

Hälsningar Emma, en stolt ledare på Vilddjuren, Tuve scoutkårs Upptäckaravdelning.

Det här inlägget postades i Inspiration från kårer och märktes , , , , av Göteborgs scoutdistrikt. Bokmärk permalänken.