Äventyret 2018

Ett av de bästa arrangemangen i Göteborgs scoutdistrikt närmar sig igen! Äventyret – ett evenemang som vänder sig till både mindre och större scouter. Årets tema är: SUPERHERO!     Spårare och Upptäckare – ett dagsäventyr! Datum och tid: lördagen Läs mer »

Infoträff inför Världsscoutjamboree i Nordamerika 2019

Välkommen till informationsmöte inför Världsscoutjamboree i Nordamerika, 22 juli till 2 augusti 2019. Kom och träffa kontingentsledningen och tidigare jamboreeresenärer. Datum: 25:e mars (tänk på att vi växlar till sommartid den 25:e mars). Tid: 10.00 för deltagare / 12.00 för avdelningsledare/IST Läs mer »

Sommarjobb: Platsansvarig på Kragenäs

Till Göteborgsscouternas Kragenäs söker vi nu en självgående och serviceorienterad platsansvarig under sommaren 2018. Vi söker dig som har ambitionen att ge en service som överträffar förväntningarna. Som person ser vi att du är motiverad i ditt arbete, flexibel, drivande Läs mer »

Arrangemangsseglingar 2018

Nu är det äntligen seglingssäsong igen! Just nu står Mandalay fint inpackad men snart är det dags för årets härliga arrangemangsseglingar. HÄR hittar ni alla datum och möjlighet att anmäla er.   Ha i åtanke att arrangemangsseglingarna framför allt är Läs mer »

Ladda ner vår väggkalender/arrangemangsguide

Nu finns vår jätte-analoga väggkalender även jätte-digitalt! Både för allmän bläddring och nedladdning. Ni hittar den HÄR! Det är alltså den här som även fått ta på sig rollen som arrangemangsguide för 2018. Här i har vi försökt få med Läs mer »

Julklappskvällar på kansliet!

Vi ändrar om lite i öppettiderna inför jul! Vi stänger två fredagar för att istället ha öppet två torsdagskvällar. STÄNGT: Fredag 1 december och fredag 8 december. EXTRAÖPPET: Torsdag 7 december och 14 december (16.00-20.00) Under de här två extrakvällarna Läs mer »

Enkätundersökning inför distriktslägret GBG2019

Inför planeringen av vårt distriktläger GBG2019 vill lägerledningen fånga upp hur ni tänker i scoutkårerna i vårt distrikt. Vi vill att alla scoutkårer skall känna sig delaktiga i distriktlägret sommaren 2019. Vår ambition är att skapa en rolig och minnesvärd Läs mer »

Distriktsstämma ht2017

Efter att ha pustat ut lite kan vi nu se tillbaka på en av de mest uppskattade stämmorna på länge. Totalt inklusive både ombud, styrelse och övriga var vi nästan 100 scouter som hade en jättetrevlig dag tillsammans. 25 kårer Läs mer »

Gratis lunch på Långedrag Värdshus

I samband med distriktsstämman den 22 oktober bjuder distriktet alla stämmans deltagare på lunch på Långedrag Värdhus. Stämman hålls den här gången i Sjöräddningssällskapets hörsal, Svarta gaveln (Talattagatan 24) i Långedrag. Eftersom huset delas av Långedrag Värdshus var det både smidigt Läs mer »

Distriktsstämma 22/10

Välkomna på höstdistriktsstämma! Distriktsstyrelsen kallar ombud för alla kårer och bjuder in alla medlemmar till distriktsstämma 22 oktober 2017! Göteborgs scoutdistrikt utgörs av totalt 45 scoutkårer med nästan 5 000 medlemmar. Tillsammans ses vi nu för distriktsstämma där vi bland Läs mer »