Möt den nya styrelsen: SARA SJÖGREN

scout_sara

Det nya året betyder inte bara att kansliets klassiska bokningskalender har bytts ut, vi har ju även en ny styrelse.

Den nya styrelsen består av såväl gamla som nya styrelsemedlemmar som alla har ett gemensamt mål – att göra Göteborgs scoutdistrikt ännu, ännu bättre. En av de nya styrelsemedlemmarna är Sara Sjögren. För alla som är aktiva i RUT’s arrangemang är hon välkänd, men för andra är hon kanske ett nytt ansikte.

Sara Sjögren är 17 år och medlem i Scoutkåren Göta Lejon, vilket hon varit sedan hon fick vara med i spårarna. När hon inte håller på med scouting hittar man henne på gymnasiet, i Skatås motionsspår eller hemma med familjen.
— Jag tror att det finns ett behov av en styrelse med lite mer mångfald och jag tror att jag kan presentera flera nya perspektiv som en yngre scout. Jag vill hjälpa till med att göra Göteborgs scoutdistrikt till ett enat distrikt som håller i roliga aktiviteter och som alla känner sig delaktiga i, säger Sara Sjögren.

Hon poängterar att den största utmaningen är just distriktets storlek. Det är inte helt lätt att få alla medlemmar att känna sig delaktiga när det finns så många medlemmar fördelade över en relativt stor yta rent geografiskt. Det är dock en utmaning hon ser fram emot att ta tag i. Hon är också sugen på att se vad för idéer de övriga i styrelsen kommer komma med. Just att försöka få folk att enas och hjälpa varandra är en hjärtefråga.
— Scouterna i stort ska fortsätta att ha rollen att hjälpa unga att förbättra världen. Jag tror också att Scouterna spelar en stor roll i att integrera nya människor som kommer till Sverige varje dag, berättar Sara Sjögren.

När det gäller hennes absolut bästa scoutminne delar hon med sig av en hajk i Varberg som kanske inte riktigt gick som det var tänk.
— Allt som kunde gå fel gick fel den första dagen, men när jag kom hem kände jag ändå att jag hade roligt hela helgen. Allt blir bättre när man är tillsammans med andra!

Vill ni komma i kontakt med Sara Sjögren eller någon annan i styrelsen skickar ni enklast ett mail till styrelsen@gbgscout.se.

Det här inlägget postades i Händelser, Styrelsen har ordet av eriksalmonsson. Bokmärk permalänken.