Möt den nya styrelsen: JENNY IRWERT

IMG_8295

Jenny Irwert är ett välkänt ansikte för många scouter i Göteborgsområdet med omnejd, medlem i Långängens scoutkår sedan barnsben och en del av distriktsstyrelsen sedan 2013.

— Jag har varit medlem i Långängens scoutkår sedan jag var åtta år. Jag jobbar som lärare och har tre barn. När jag började i distriktsstyrelsen 2013 så var det mycket för att få möta nya utmaningar för min egna del, berättar Jenny Irwert.

Innan dess hade hon suttit i kårens styrelse i många år och kände helt enkelt att det var ett spännande steg att ta. Hennes stora ansvarsområde inom styrelsen har blivit (och är) vårt fina lägerområde Kragenäs.
— Men jag känner också att jag har mycket mer att ge distriktet och vill anta de utmaningar vi har 2017. Men viktigast av allt är så klart att det är så roligt att vara med, säger Jenny Irwert.

Kragenäs har verkligen utvecklats under den tid som Jenny varit en av de ansvariga och mest engagerade. Till exempel har en mycket hyllad och uppskattad matservice växt fram under de så kallade ”specialveckorna” som varje år anordnas.
— Jag längtar verkligen efter specialveckorna på Kragenäs, när lägerängarna fylls med scouter och Pannbergsstugan fylls av Kragenäsare och härliga funktionärer. Det har varit en fantastisk stämning bland funktionärerna under våra specialveckor.

Den stora utmaningen under året tror Jenny Irwert kommer bli att definiera distriktets roll bland kårerna i Göteborg. Vi behöver fråga oss vad distriktet ska jobba med och hur hittar vi fler som vill vara med och göra detta.
— Jag är helt säkert att det finns utmanare, rover och ledare som vill utveckla sig själva genom att till exempel ansvara för ett arrangemang eller vara med i en planeringsgrupp. Jag har under mina år i DS hela tiden jobbat för att vi ska hitta bra vägar att nå ut till alla medlemmar med information, något som jag hoppas att vi kan nå ännu längre med i år. Jag tror att det finns många som vill gå kurser, vara med på arrangemang men att vi inte når ut hela vägen, säger Jenny Irwert.

Har man varit aktiv scout sedan åtta års ålder finns det många fina scoutminnen att välja mellan?
— Ja, det finns väldigt mycket att välja på. Det var häftigt att vara med på något så stort som WSJ 2011 och sitta på invigningen och se 40 000 scouter. Men mysigast kan jag nog ändå tycka att en sångstund eller lägerbål runt en öppen eld är i all sin enkelhet, avslutar Jenny Irwert.

Vill du komma i kontakt med Jenny Irwert och de övriga i styrelsen kan ni i vanlig ordning alltid skicka ett mail till styrelsen@gbgscout.se.

Det här inlägget postades i Händelser, Styrelsen har ordet av eriksalmonsson. Bokmärk permalänken.