Möt den nya styrelsen: JAKOB REVELLÉ

IMG_8400

Efter en tids uppehåll är det åter dags att ge ljus åt de scouter som under 2017 sitter i Göteborgs scoutdistrikts styrelse. Vi tar upp tråden igen med distriktets ordförande – Jacob Revellé.

Jakob Revellé är medlem i Hvitfeldts scoutkår, han varit ledare för alla åldersgrupper vid något tillfälle samt tagit sig från minior/spårare till ledare. På vägen har han givetvis fått med sig massor av härliga upplevelser. När han inte lever i scoutvärlden studerar han på Chalmers inom projekt- och projekterings-ledning i byggbranschen.

— Jag tror distriktet fyller en oerhört viktig funktion i att skapa mötesplatser och arrangemang utöver det scoutkåren kan. Att erbjuda det lilla extra lokalt. Jag ser också att det finns en möjlighet att ytterligare bredda verksamheten och hitta nya områden där kårer kan ha nytta och stöd av varandra. Det är väldigt spännande att på nära håll få vara med och utveckla distriktet, berättar Jakob Revellé.

Att utveckla distriktet, få se distriktets kårer komma närmare varandra samt hitta en gemensam plattform för vad vi vill åstadkomma är någonting Jakob gärna vill se. Men det kräver en insats och mycket engagemang, något som ibland kan vara en utmaning.

— Det gäller hela tiden att hitta en balans mellan resurser, såväl ekonomi som personella och ambition. Scoutrörelsen brinner av engagemang och vilja, det gäller att hitta rätt nivå för att hålla hög kvalité rätt igenom, säger Jakob Revellé.

Vilket är ditt bästa scoutminne, Jakob?

— Det där är nog scouternas vanligaste men svåraste fråga, näst efter ”vad gör en på scouterna”. Du får ett kort svar med en lång förklaring – Scouting är brett. Ena dagen värdesätter jag just det där lägerbålet. Ni vet… perfekt väder, solnedgång, en avslutning på en lång dag men en falnande glöd och bra och relativt välstämd sång. Nästa dag, då är det en stressad öppning av en butik på WSJ2011, kö utanför och högt tryck från lagret. Mängder med funktionärer som springer fram och tillbaka och någon som varken förstår engelska, svenska eller mina ca 5 ord jag kan på franska. Men ändå öppnar butiken som den ska och i princip alla är nöjda och glada. Bredden i vår rörelse, den skapar en mix av bästa scoutminnen där var och ett är unikt och lika viktigt.

Vill du komma i kontakt med Jakob Revellé och de övriga i styrelsen kan ni i vanlig ordning alltid skicka ett mail till styrelsen@gbgscout.se.

Det här inlägget postades i Händelser, Styrelsen har ordet av eriksalmonsson. Bokmärk permalänken.