Möt den nya styrelsen: ELIN TINGLÖF

jjjj

Vi fortsätter vår introduktion av den nya distriktsstyrelsen, näst på tur är den nya ledamoten Elin Tinglöf (i scoutkretsar mer känd som ”Ting”).

Elin Tinglöf är en scout som varit med om allt från att planera/arrangera WSJ 2011 till att grilla korv med Kungen i lervällingen på Jiingijamborii. Hon kommer från Kortedala scoutkår där hon är Utmanarledare samt nybliven kårrekryterare.
— Mitt första scoutminne är faktiskt från innan jag var scout. Jag var fem år gammal och hade bett mina föräldrar att få låna en blå t-shirt och en snusnäsduk som jag rullade till en scouthalsduk, sedan lekte jag scout i skogen med några andra barn. När jag äntligen fick börja på spårarna (eller miniorscouterna som det hette då) i Mälarhöjdens scoutkår var jag så stolt så jag kunde spricka. Jag har varit fast sedan dess, berättar Elin Tinglöf.

Förutom att vara kåraktiv har Elin också varit aktiv i Stockholms scoutdistrikt, arrangerat läger, suttit i utskott och hållit i utbildningar. Under flera år var hon aktiv funktionär på Vässarö. I Göteborg har hon främst varit kåraktiv men även suttit med i KUT och i LUT, nu är det alltså dags för nästa utmaning, Distriktsstyrelsen.
— Jag flyttade till Göteborg för 5 år sedan och kände ganska snabbt att jag ville aktivera mig i scouterna i Göteborg och bidra till den verksamhet som gett mig så mycket att vara tacksam för. Det är lätt att glömma bort att arbete som sker bakom kulisserna som gör att scouternas verksamhet går runt, även för någon som är aktiv i en kår, säger Elin Tinglöf.

Elin Tinglöf är också lite utav en ”arrangemangs-nörd” som mer än gärna är en kugge i det fantastiska maskineri som scouterna är. Under 2017 ser hon fram emot att få arbeta med alla ledare i distriktet, ta reda på vad som behövs, vad man vill se mer av och behöver mer av.
— Jag ser gärna att det blir mer aktiviteter för ledare som är till för dem som scouter, inte som ledare. Att ledare också får åka på hajk, ledd av någon annan och ha roligt som scout, för vi är alla scouter på insidan, även om vi är ledare på utsidan, och alla scouter räknas, säger Elin Tinglöf engagerat.

Den största utmaningen tror hon är att försöka ena distriktet då hon menar att vi idag är ganska splittrade som distrikt. Splittrade i vilka vi är, hur vi ska vara, men också i vad vi vill när vi vill framåt.
— Vi är ett geografiskt stort distrikt med olika bakgrund, olika förutsättningar, och olika behov, men vi är ett distrikt så de beslut som fattas och den verksamhet som bedrivs ska var för alla, och alla ska känna sig medräknade.

Hur ser du på Scouternas roll i samhället?
— Här finns det nog lika många svar som det finns scouter, och alla svar har relevans, därför vi är alla så olika. För mig personligen så har scouterna varit en trygg hamn, min ständige vän, en tillflyktsort och en konstant källa till utveckling. Samt enormt med värme och kärlek. Jag är den jag är tack vare scouterna. Så jag tycker att scouterna ska vara en organisation som är en fristad från allt man bär med sig i vardagen. För på scouterna kan man få den unika chansen att leva just här och just nu, vilket inte är så lätt med dagens konstanta brus och krav. Vi ska vara en organisation som kan mixa tradition och innovation i vår verksamhet och genom föredöme visa unga att man kan gå genom livet med en trygghet i att man är sig själv, och att den du är som person är någon att vara stolt över!

Vill du komma i kontakt med Elin ”Ting” Tinglöf och de övriga i styrelsen kan ni i vanlig ordning alltid skicka ett mail till styrelsen@gbgscout.se.

Det här inlägget postades i Händelser, Styrelsen har ordet av eriksalmonsson. Bokmärk permalänken.