Möt den nya styrelsen: DAVID UDÉN

DSC00846

En bra styrelse består av olika delar som tillsammans skapar ett slags magiskt maskineri. När den engelske författaren Edward Bulwer-Lytton 1839 (i pjäsen Richelieu; Or the Conspiracy) myntade det klassiska uttrycket ”pennan är mäktigare än svärdet” är det många som är säkra på att det var Göteborgs scoutdistrikts styrelsesekreterare David Udén han hade i tankarna.

När David inte håller ordning på vad som sägs på möten och liknande börjar han även närma sig halvlek i sina läkarstudier, dock utan att få ta del av någon pausvila.
— Som åttaåring gick jag med i Scoutkåren Göta Lejon och har varit medlem där sedan dess. I kåren är jag nu vice kårordförande och ledare för vår äventyraravdelning som består av glatt gäng på cirka 15 scouter. Kåren och framför allt avdelningsarbetet är det som jag brinner mest för inom scouting och ju mer pappersscout jag blivit ju mer känner jag att det är där ifrån jag får all min ”scout-energi”, säger David Udén.

Många av er känner nog igen David då han suttit i distriktets styrelse under drygt två år. Han antog från början styrelseutmaningen för att få möjligheten att lära sig mer och samtidigt utvecklas både som person och som scout. Under 2017 kan han inte låta bli att se fram emot det Jamboree som för fullt håller på att planeras.
— Jamboreer brukar alltid vara något extra och jag hoppas kunna åka med kåren för att spendera lite sommarlägers-tid med mina äventyrare och övriga kåren, samt så många som möjligt från distriktet givetvis, säger David Udén.

Men ett stort läger och dubbla scoutengagemang är inte helt lätt att få ihop alla gånger. Dygnet har bara 24 timmar som ska fördelas på såväl läkarstudier som scouting och familj/vänner.
— Problemet tror jag dock de flesta som är engagerade ideellt känner igen. Det ger även oss i styrelsen lite problem då vi ibland inte kan hitta tillräckligt många som vill engagera sig i distriktet. En jamboree i år gör heller inte problemet lättare då de som är engagerade även vill engagera sig där. Men problem är till för att lösa och en bra planering samt effektivt genomförande gör nog susen både för mig själv och för distriktet, berättar David Udén glatt.

David Udén trycker mycket på uttrycket ”vi gör unga redo för livet” som han tycker speglar Scouternas roll i samhället perfekt.
— Det är något jag ofta har i bakhuvudet när jag planerar aktiviteter för mina äventyrare, men även inom distriktet. Att göra unga redo för livet handlar enligt mig mycket om att lära dem sådant som alla har nytta av, oavsett vad man blir när man är stor. Ledarskap, samarbete, självständigt tänkande, problemlösning och att vara en bra kompis tycker jag bör ta mycket plats.

Vill du komma i kontakt med David Udén och övriga i styrelsen kan ni i vanlig ordning alltid skicka ett mail till styrelsen@gbgscout.se.

Det här inlägget postades i Händelser, Styrelsen har ordet av eriksalmonsson. Bokmärk permalänken.