Möt den nya styrelsen: ALEXANDER EINERSKOG

20160622_1820

Ett nytt ansikte i Göteborgs scoutdistrikts styrelse är Alexander Einerskog.

En glad och härlig person som kommer in med ett stort engagemang och en vilja att förbättra framföra allt distriktets kontakt med alla kårer.
— Jag är med i Scoutkåren Tor, där jag varit medlem sedan jag var spårare. Jag gick ursprungligen i Torslanda Sjöscoutkår, men upptäckte att jag inte tyckte om att segla och då är det inte så stor idé att vara med i en sjöscoutkår, säger Alexander Einerskog glatt.

I kåren är Alexander ansvarig ledare för roverlaget, ledare för utmanarlaget, ledamot i kårstyrelsen, ansvarig för utbildningar och ledarvård samt ansvarig för gemensamma aktiviteter. En hel del scouting med andra ord! När inte scoutskjortan är på hittar man honom oftast på Chalmers där han precis börjat plugga Teknisk Fysik.

Att Alexander Einerskog vill vara en del av distriktsstyrelsen beror framför allt på det faktum att han ser en möjlighet för förändring till det bättre inom flera områden. Han vill vara med och påverka distriktet i rätt riktning.
— Ett av områdena som är viktiga för mig är kårkontakt, alla kårer skall känna sig som en del av distriktet, och att distriktet lyssnar på dem. Jag känner även att jag har en helt okej mängd erfarenhet då jag är inne på mitt femte år i kårstyrelsen.

Största utmaningen för styrelsen tror Alexander kommer att vara att få gjort allt det som de vill få gjort. För som sagt är den en engagerad person med många järn i elden vi har att göra med här. När det kommer till scouting i stort beskriver han Scouternas roll som följer.
— Scouternas roll i samhället bör vara en möjlighet för ungdomar att spendera sin fritid på ett meningsfullt vis, där de både lär sig att uppskatta och ta hand om naturen, men även hur man leder en grupp. Jag tycker detta stämmer ganska bra överens med Scouternas roll idag.

I sommar åker Alexander Einerskog på Rovermoot på Island, något han givetvis ser mycket fram emot. Då får han chansen att samla fler fina socut-minnen. Hans roligaste hittills kunde ha slutat lite hur som helst.
— Mitt bästa scoutminne kommer från Blå Hajken Jägarna, men det får jag inte prata om så jag kör på mitt roligaste scoutminne istället. I somras var jag i Grekland och gick Explorer Belt. På tredje dagen av vandringen hände någonting som jag aldrig tror jag glömmer. Vi hade precis ätit och gick på med en bra takt utmed en sjö. Till slut kom vi fram till bron som ledde över sjön. Innan vi kom fram till bron ropade dock någon som satt bredvid bron till oss på engelska, så vi gick fram till honom. Han presenterade sig som en taxichaufför som hade träffat på ett annat par (fast ingen av de andra paren kunde komma ihåg att de träffat honom). Han slet åt sig våran karta och frågade vilken väg vi skulle gå. Vi visade på kartan, han muttrade lite innan han utbrast: ”This is old map. Shit map. You go this way you gonna die!” (Grammatiken är medvetet fel). Vi kollade förundrat på honom, han trodde nog inte att vi hade förstått så han upprepade: ”This is old map. SHIT map. You go this way you gonna DIE!”. Kartan var ett år gammal. Vi gick sedan den vägen vi pekat ut och jag lever fortfarande, tror jag.

Vill ni komma i kontakt med Sara Sjögren eller någon annan i styrelsen skickar ni enklast ett mail till styrelsen@gbgscout.se.

Det här inlägget postades i Händelser, Styrelsen har ordet av eriksalmonsson. Bokmärk permalänken.