Ledarutbildning Scout inne – en givande helg i mars

Ledarutbildning Scout inne, 7-9 mars 2014

Under en helg i mars hölls Ledarutbildning Scout inne. Att gå på ledarutbildning är både givande och riktigt kul!

”Att vara scout är att alltid utvecklas”

Tänk vilken möjlighet det är att alltid ha möjlighet att prova på något nytt! Att alltid ha möjlighet att utvecklas och att ha kul samtidigt! Och att dessutom kunna förmedla vidare känslan till andra och hjälpa andra att utvecklas. Just denna möjlighet har vi som scouter och ledare, så ta chansen att utmana och utveckla dig själv!

Scout inne är en av två delar av Ledartubildning Scout som är utbildningen för dig som varit ledare i två år eller har motsvarande erfarenhet. Här får du stöd och verktyg för att göra ännu bättre scouting på avdelningen.

Scout inne

En helg i mars samlades vi för ena halvan av utbildningen Scout. Även om den heter ”inne”, så var vi ute en del också i det fina vädret. Under helgen jobbade vi i patruller där vi var representanter från fem olika scoutkårer i Göteborg: Kortedala, Tynnered, Porthälla, Järnbrott och Scoutkåren Tor.

Ett av kurspassen under helgen var samarbete där vi gjorde en del kul övningar. Man kan ju tycka att det är något vi scouter övar på nästan hela tiden, men det är nog ändå bra att öva lite mer… Och att öva på att lära andra vad samarbete innebär. Hur pratar man med scouter om respekt och förtroende som ju är förutsättningar för ett bra samarbete? Under övningarna uppstod ibland vissa problem, men det var inget vi inte löste tillsammans i patrullerna och självklart med ett gott humör! :)

Ledarutbildning Scout

Under helgen delade vi också med oss till varandra om konkreta tips. Ett tips vi pratade om under friluftsdelen var att man kan fotografera patrullen innan man beger sig iväg någonstans. Om någon skulle vara vilse eller råka ut för något kan man se hur de var klädda, vilka färger de har på kläderna o.s.v.

Scout inne är en av två halvor i Ledarutbildning Scout. Den andra heter Scout ute. När man har gått båda delarna har man en komplett ledarutbildning. Efter den här helgen i mars var det några som blev helt färdiga med sin Ledarutbildning Scout och fick sina diplom hemskickade efter helgen. Vi hoppas ni tar med er många bra saker ut i verksamheten och bidrar till att skapa mycket meningsfull fritid för många scouter!

Ett stort tack till kursteamet och matteamet!

Ledarutbildning Scout, kursteamet

Kursteamet hade en väldigt trevlig helg och många glada skratt. Som kursteam lär man sig också mycket nytt på varje kurs, då det är deltagarna tillsammans med kursteamet som skapar kursen.

Under helgen fanns ett matteam på plats och lagade god mat till alla deltagare. Även matteamet hälsar att de hade en riktigt kul helg!

Vi ses väl på nästa Scout?

Hälsningar,
Ledarutvecklingsutskottet

Det här inlägget postades i Händelser och märktes , , , , av Göteborgs scoutdistrikt. Bokmärk permalänken.