Kulturkalaset 2014 – ett sätt för Scouterna att synas!

Foto: Emil Mattsson

Kulturkalaset är ett kalas för hela Göteborg där alla får delta i musik, aktiviteter, kultur, mat m.m. – här möts hela världen! Scouterna har under de senare åren varit en naturlig del av kalaset och lockat många barn genom en stor utmaning – en klättervägg. Här berättar Adam, som var projektledare för Scouternas deltagande i Kulturkalaset 2014 om årets kalas. Det ryktas också att flera kårer har fått nya scouter som hittade oss just under sommarens Kulturkalas!

Kulturkalaset 2014

Äntligen var det dags igen! Efter ett års väntan var det nu dags att åter se vår klättervägg, vårt infotält och scoutbyn byggas på årets upplaga av Kulturkalaset. De senaste årens succé skulle åter skapas för att ge barn och deras föräldrar en insikt kring vad scouting är och vad vi gör.

I år startade planeringen i våras och tidigt beslutades att vi återigen skulle använda oss av den 6,5 meter höga klättervägg som tidigare år varit en fenomenal succé. Vi delade upp ansvar i gruppen och arbetade utefter ett huvudsakligt mål: att på ett bra sätt visa vad scouting är, vad vi gör och hur.

Att få ut vårt budskap

Vi har en otroligt bra idé om hur man förbereder unga för livet. Genom vår scoutmetod, genom våra målspår och att arbeta med vårt program förbereder vi unga för livet med alla dess utmaningar, väntade och oväntade steg det kan ta.

På plats hade vi ett informationstält, en scoutby, en tipspromenad och huvudattraktionen klätterväggen. Vi visade upp praktisk scouting, satt de besökandes kunskaper om naturliv på prov och låtit barn, unga och vuxna ta sig an utmaningen att klättra hela vägen upp till toppen på klätterväggen som mäter 6,5 meter. Nyfikna föräldrar och ännu-inte-scouter ställde många frågor och alla barn som besökte oss fick var sitt bliscout.nu-armband, så att de enkelt ska kunna hitta sin närmsta scoutkår.

Foto: Emil Mattsson

Projektgruppen gjorde ett grymt jobb!

Veckan var lång, men trots en del regn var alla funktionärer glada och hade humöret på topp. Jag vill tacka alla funktionärer som var med oss under veckan, utan er hade vår instassuccé inte varit möjlig! Ett tack också till Hvitfeld Scoutår som under en kraftig regnskur snabbt hämtade och satte upp ett extra tält som skydd för de som förberedde sig inför klättringen!

Jag vill även rikta ett stort tack till planeringsgruppen som tagit sin fritid åt att planera mat, lägerbål, informationsutdelning, klättervägg och allt runt om det. Tack!

Nu lämnar jag över stafettpinnen till nästa projektansvarig, jag vill tacka för att jag fick jobba med Kulturkalaset i år och önskar nästkommande projektgrupper all lycka till. Det kommer vara ett fantastiskt roligt arbete!

Hälsningar,

Adam Lundberg, projektledare Kulturkalaset 2014

Foto: Emil Mattsson

Det här inlägget postades i Händelser och märktes , , , , av Göteborgs scoutdistrikt. Bokmärk permalänken.