Kioskbygge på Kragenäs – en del av att skapa framtiden

Kragenär, stora åkerängen

Kragenäs – Göteborgsscouternas lägerområde

Under våren har Kragenäsgruppen arbetet hård för att förbereda inför sommarens alla läger på vår fina lägerplats Kragenäs. Lägren har redan dragit igång, men den här sommaren är lite speciell. I distriktet har vi bestämt oss för att tillsammans med stiftelsen utveckla Kragenäs till att ännu bättre kunna stötta kårer som vill ha läger här. Detta genom att utveckla både program, verksamhet, logistik, ängarna, mathantering m.m. Det finns även drömmar om kursgård och större sommarverksamhet i scoutings anda.

Nu testkör vi

Sommaren 2014 testar vi delar av den nya strukturen under Vilda-veckorna på Kragenäs. Under de veckorna hålls flera läger här och vi samverkar för att skapa större strukturer tillsammans. Det kommer finnas ett större programutbud, samordnad mathantering, funktionärer (”kragenäsare”) som stöttar och en kiosk på området! Efter sommaren kommer Kragenäsgruppen utvärdera hur det gått och planera för hur vi ska fortsätta arbetet mot att stötta fler kårer att enkelt göra läger på vårt fina Kragenäs!

Kragenäs, byggplats kiosk

Plats för kioskbygge utmärkt sedan början av sommaren

Kioskbygget går framåt

I helgen började bygget av kiosken på Kragenäs. Här kommer det säljas både godis, dricka, frukt och självklart glass under härliga lägerdagar. Här är några bilder på byggets början och snart kommer självklart fler bilder på resultatet!

Vi ses på Kragenäs i sommar!

Hälsningar,
Kragenäsgruppen

Material till kioskbygget

Grunden färdig

Bottenplattan

Det blir en kiosk med ett underbart läge!

Det här inlägget postades i Händelser och märktes , , , av Göteborgs scoutdistrikt. Bokmärk permalänken.