Inspirationsresa till Ästad Gård

efwef

Såhär när början på slutet av sommaren är här är det dags att luta sig tillbaka och se tillbaka. Låt oss börja med att kika vad som hände redan i våras, när förväntningarna inför sommaren fortfarande bubblade i kroppen. Då var det dags för den årliga inspirationsresan till Ästad Gård. Vår scout, vän och distriktsstyrelsemedlem Panagiotis ”Jotis” Nikolis berättar mer:

Lördagen den tolfte mars gav sig fyra scoutledare iväg på en inspirationsresa till Ästad Gård. Vår vistelse började direkt med ”Fångarna på Gården”. Under denna tillställning delades ledarna in i två lag, som skulle kämpa mot varandra i diverse utmaningar.

Den första utmaningen gick ut på att såga en så tunn skiva som möjligt ur en stock, utan att skivan gick sönder. Under utmaningen därefter skulle det ena laget förflytta hösäckar så snabbt som möjligt medan det andra laget skulle gissa funktionen på diverse gamla jordbruksmaskiner.

wefwe

Därpå följde frågesport, kasta boll från gunga, hinderbana, en jättelik version av tornen i Hanoi, och till slut en lika stor version av femtonspel med tusenlitersdunkar. När poängen räknades ihop vann lag svart! Efter dessa strapatser var ledarna ordentligt uttröttade, och fick åtnjuta dagens lunch i resturangen.

wewe

När lunchen var slut fick de checka in, och därefter fick de besöka Sinnenas spa. Spaområdet var mycket trevligt, med bland annat ångbastu, kallvattenbad, badtunnor, utomhusvarmvattenbad, undervattensbastu och tropisk bastu.

Efter spavistelsen var det dags för Köksmästarens tvårättersmeny till middag, som smakade ljuvligt! Efter måltiden begav sig ledarna till sina rum, där de satt över te och kaffe och småpratade långt in på natten.

När morgonen grydde erbjöds det frukostbuffé, innan de till slut checkade ut och hälsade adjö till gården. Vägen hem gick förbi Gekås Ullared, där ledarna fick shoppa loss, innan det till slut begav sig hemåt mot Göteborg.

Det här inlägget postades i Händelser, Inspiration från kårer av eriksalmonsson. Bokmärk permalänken.