Mitt bästa minne från Kragenäs

Lägerbål

Mitt bästa minne från Kragenäs utspelar sig en tropisk sommarkväll 2015. Jag var Kragenäsvärd den veckan och hade blivit inbjuden till lägerbål med en nederländsk grupp. Humöret och den goda stämningen var på topp, vi sjöng och pratade om livets Läs mer »

En helg på Kragenäs!

Kragenashelg-1

Helgen 9-10/4 var vi på Kragenäs för att arbeta på Möjligheternas Lägerplats inför kommande läger på Kragenäs vårhelg. Vi var tio vuxna och sex barn som kom till Kragenäs på fredagskvällen, nästan som en avdelningsutflykt. På fredagen bjöds på hembakad pizza till kvällsmat Läs mer »

Upptakt för den nya distriksstyrelsen

IMG_5083

Distriktsstyrelsen jobbar med många olika saker under året och behöver komma igång direkt med planeringen inför året. Därför begav vi oss 15-17/1 iväg till Kragenäs för upptakt. En ny styrelse tillträdde 1/1 med några styrelsemedlemmar som varit med sedan tidigare Läs mer »

Att vara Kragenäsare

Kragenäs uppifrån

Under sommaren erbjuds ungdomar som är scouter att jobba som Kragenäsare (funktionärer) på Kragenäs. Stella Cederbom berättar här om hennes 1,5 vecka som Kragenäsare under sommaren 2015. Livet som Kragenäsare Det är nog inte många som väljer att dra till Läs mer »

En fantastisk Vilda-vecka på Kragenäs!

Vilda-v

I dag avslutas Vilda – alla scouters läger. Vilda har hållits på flera olika håll i Sverige och på Kragenäs packar i dag två Vilda-läger ihop efter en fantastisk vecka! Vilda 2014 Vilda var alla scouters läger 2014! Det har Läs mer »

Ljusspår på Bara Vara – sommarläger på Kragenäs

Kragenas-ljusspar1

Nattljusspår på sommarlägret Bara Vara på Kragenäs! Just nu har scouter från kårerna Högsbotorp, Mastuhugger/Majorna, Tor och Tynnered sommarläger tillsammans på Kragenäs! Lägret heter Bara Vara, men trots namnet har vi fullt upp med aktiviteter och naturligtvis många bad! Än Läs mer »

Full fart på Kragenäs – och självklart en glass i värmen!

Kragenäs, kiosk

Sommaren låter oss njuta av sol och värme för fullt! På Kragenäs är det full fart med flera läger och nu har även den nya kiosken öppnat! I går ryckte flera läger in på Kragenäs. Totalt hålls här just nu fem Läs mer »

Kioskbygge på Kragenäs – en del av att skapa framtiden

Kragenär, stora åkerängen

Kragenäs – Göteborgsscouternas lägerområde Under våren har Kragenäsgruppen arbetet hård för att förbereda inför sommarens alla läger på vår fina lägerplats Kragenäs. Lägren har redan dragit igång, men den här sommaren är lite speciell. I distriktet har vi bestämt oss för Läs mer »

Nu byggs sommarens första läger på Kragenäs!

I dag kör sommarens första läger igång på Kragenäs! Solen strålar och runtomkring oss byggs och surras det! Under hela våren har Kragenäsgruppen laddat inför sommarens alla läger på Göteborgsscouternas vackra Kragenäs. Och äntligen är det dags! Denna veckan har 260 Läs mer »