En inspirerande resa!

Inspirationsresa 2015

1-3/5 begav ett gäng ledare sig iväg på Inspirationsresa. En resa både genom landet och i oss själva där fokus var ledarvård, upplevelser och inspiration!

Det är kul och givande att vara ledare inom Scouterna. Men, ofta kan det bli en del jobb och det är då skönt att göra något helt för sin egen skull. Under en helg åkte vi iväg ett gäng ledare för att göra något för oss själva. Resan var helt färdigplanerad och som ledare behövde vi bara delta!

Resans fokus

Under helgen fanns tre fokus: ledarvård, upplevelser och inspiration. Ledarvård, då resa, mat, aktiviteter och boende redan var fixat. Vi behövde inte surra vårt eget vindskydd, gräva slaskgrop och laga mat över eld i regnet. Hur häftigt den sortens äventyr än är, så kändes det skönt att en gång bo på hotell, äta färdiglagad mat och bara slappna av! Det är vi värda! Upplevelser, då det under resan bjöds både på nya miljöer och ett nytt hantverk. Och till sist inspiration, då målet var att vi alla skulle komma hem lite mer pepp på att ta tag i vårt egna engagemang och lyfta det till nya höjder! Den största inspirationskällan finner vi i varandra och under resans fanns massvis med utbyten, samtal och brainstormande om nya idéer!

Resan började på Centralstationen i Göteborg…

Här samlade vi ihop oss och lastade in både ryggsäckar och rullväskor (ja, under en avslappnande ledarresa är det ok att packa i rullväska) på tåget mot Kalmar. Med sig fick alla en liten idé- och inspirationsbok där vi under resans gång kunde anteckna bra idéer eller tankar som dök upp. På tåget passade vi på att lära känna varandra lite och berättade om våra engagemang. Det blev också fika och funderingar runt pågående projekt i distriktet.

Inspirationsresa 2015

….gick via Kalmar…

Väl framme i Kalmar checkade vi in på Slottshotellet, bara ett stenkast från tågstationen och även Kalmar slott. I den ganska pampiga lobbyn bjöds det på kaffe/te och kaka och vi passade på att sätta oss ner tillsammans och prata om våra bästa scoutminnen och även våra bästa ledarminnen. Vi funderade på vad som gjorde dem så bra och också på vad det är som engagerar och motiverar oss. Ibland kan även den regnigaste hajk förvandlas till det bästa minnet!

”Scouterna är inte bara jag och min kår, det är så mycket mer!”
Emma

”Att få se en scout utvecklas gör att jag tänker: Yes, jag är scoutledare!”
Erik

”Det som motiverar mig är att se barnen växa. Det får mig att le!”
Elisabeth

”Man möter många människor och får utmana sig själv med nya uppgifter”
Johan

”Det är roligt att följa en scout från spårare hela vägen till vuxen ålder”
Fredrik

”Så många man aldrig hade träffat annars, men nu sitter man och skrattar på möten och läger ihop!”
Liza

Ledarvård på Relaxen

På kvällen gick vi tillsammans till Kalmars Äventyrsbad där vi hade bokat in oss i relaxen. Vi hade bubbelpool, tre olika bastur, liksom värmerum, ansiktsbehandling, fotbad och en god pajbuffé helt för oss själva. Det blev en bra stund med avslutning av dagens reflektioner och en väldigt avslappnande aktivitet tillsammans med trevliga vänner! Det här var vi så värda!

Inspirationsresa 2015Inspirationsresa 2015

En promenad runt slottet

På lördagsmorgonen vaknade vi utvilade efter en natt i fantastiska sängar. Efter en god frukostbuffé gav vi oss ut i snålblåsten för en promenad runt Kalmar Slott. Att få umgås en hel helg med engagerade ledare är verkligen en boost för en själv! Bara att umgås med varandra inspirerar och att få göra det i en helt ny miljö är fantastiskt!

Inspirationsresa 2015Inspirationsresa 2015

…och fortsatte till Kosta…

Efter promenaden fortsatte vi i två bilar genom skogarna till ett av Smålands glascenter Kosta. I bilarna fortsatte vi att fundera runt vår roll som ledare och sammanhangen vi befinner oss i. När är vi trygga? När känner vi oss glada eller ledsna? När får vi idéer? När känner vi oss kreativa? Vad behöver vi från andra för att känna oss inspirerade? Vad driver dig?

”Utmaning och utveckling!”
Erik

”Att ta på sig en utmaning och känna att man klarar av den”
Anna

”Att någon litar på att det man gör är bra. Att någon ser en och uppmuntrar en”
Elisabeth

Väl i Kosta åt vi lunch, gick runt en stund på Kosta Outlet och beundrade glasblåseriet och glaskonsten. Vi samlade sedan ihop oss och checkade in på Kosta Hotel & Stugby där vi hängde en stund tillsammans innan det var dags för helgens höjdpunkt – att blåsa glas!

Glasblåsning – ett fascinerande hantverk

På Kosta Glascenter möttes vi upp av Lars, som under eftermiddagen berättade om hur glas görs och sedan guidade oss igenom processen att göra en egen glasskål eller ett dricksglas. Att få se glasmassan flyta i ugnen, att få vara med och blåsa och forma glaset till just det man vill ha är mäktigt. Detta var något nytt för alla oss som var med och något som verkligen väckte många tankar. Det vackra och sköra glaset ställdes i skarp kontrast mot verkstaden och alla grova verktyg. Ett stort tack till Lars som lyckades hjälpa oss alla att göra var sin vacker glaskreation!

Inspirationsresa 2015Inspirationsresa 2015Inspirationsresa 2015Inspirationsresa 2015

Middag i Glasbaren på Kosta Art Hotel

Kvällen avrundades i Glasbaren på Kosta Art Hotel, där inspiration och kreativitet finns överallt. Här finns konst och glas överallt. Vart man än ser, så är det vacker och inspirerande! Det var en njutning att äta maten och det var en njutning att se sig om.

Inspirationsresa 2015Inspirationsresa 2015

Fotoutmaningen

Nästa dag började vi med presentation av helgens fotoutmaning – vad är inspiration för dig? Alla visade upp var sin bild de fotat under resans gång och berättade varför den stod för inspiration. Det var allt ifrån personer, utbyte, engagemang och fika som dök upp. En bild på Lars som hade hjälpt oss blåsa glas dök också upp, då han verkligen var en inspirerande människa. Innan vi lämnade Kosta hämtade vi också våra skålar och glas, som nu hade svalnat under natten. Och vackrare konstverk har väl ingen sett!?

Inspirationsresa 2015

…för att sedan avslutas i Göteborg

Efter en bilfärd med paus för lunch, så landade vi åter i Göteborg. Med oss hem hade vi både nya upplevelser, foton, samtal, utbyten, idéer, inspiration och en vacker glaskreation! Det blev en helt fantastisk resa och vi hoppas att det blir av igen nästa år! Ett stort tack till alla ni som var med – utan er hade resan inte blivit hälften så inspirerande!

Inspirationsresa 2015

Det här inlägget postades i Händelser och märktes , , av Göteborgs scoutdistrikt. Bokmärk permalänken.

En reaktion på “En inspirerande resa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>