En helg på Kragenäs!

Kragenashelg-1

Helgen 9-10/4 var vi på Kragenäs för att arbeta på Möjligheternas Lägerplats inför kommande läger på Kragenäs vårhelg.

Vi var tio vuxna och sex barn som kom till Kragenäs på fredagskvällen, nästan som en avdelningsutflykt. På fredagen bjöds på hembakad pizza till kvällsmat och efter lite prat i soffan och lite spel gick de flesta och la sig.

Lördagen bjöd på fint väder och vi började med gemensam frukost i stora salen, sedanKragenashelg-3 delade vi upp oss i arbetsgrupper och gick ut. Vi pysslade med att koppla på vatten till lägerängar, inreda kiosk, bygga nya vatten poster, förnya anslag och informationsskyltar, inventering och mycket. Kanske ni såg våra inlägg på facebook?

Fram på kvällen när vi hade fått middag med grillat kött och ungsbakad potatis så försökte Jenny få oss att fixa nya slanor till flottbygget. Vi lovade att göra det om Jenny fixade prinsesstårta. Tyvärr var hon snabbt ut genom dörren och iväg till Tanumshede, klockan var ju bara 18.30, så det var bara att sätta på sig sakerna och ta fram motorsågen. Har man lovat så har man, men prinsesstårtan med hallongrädde smakade gott fram på kvällen när vi kom in igen. Tack Jenny!

Kvällen avslutades för vår del med en liten lägereld nere på lägerbålsplaten. Mycket uppskattat av barnen och det kanske var så att det var vårens finaste kväll när solen hade gått ner och månen lös över Stridsfjorden!

Kragenashelg-2

På söndagen avslutade vi de påbörjade arbetena och efter lunch åkte vi alla hem igen. Vi skall snart upp till Kragenäs igen, vill du följa med och uppleva Kragenäs, hör av dig till oss på kragenas@gbgscout.se!

Scouthälsningar i vårvädret,
Patrik Johansson
Kragenäsgruppen

Det här inlägget postades i Händelser och märktes , , av Göteborgs scoutdistrikt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>