En fantastisk Vilda-vecka på Kragenäs!

Vilda-v

I dag avslutas Vilda – alla scouters läger. Vilda har hållits på flera olika håll i Sverige och på Kragenäs packar i dag två Vilda-läger ihop efter en fantastisk vecka!

Vilda 2014

Vilda var alla scouters läger 2014! Det har rapporterats från alla Vilda-läger i Sverige hela veckan på vilda-sidorna och där går det att se massor av bilder och videoklipp från alla olika vilda-läger som varit! Titta in och fortsätt njut!

Vildaläger på Kragenäs

Vildaläger på Kragenäs

Vilda på Kragenäs

På Kragenäs har det under veckan varit full aktivitet! Två olika Vilda-läger har hållits här med många deltagare från Göteborgskårer, kårer från andra delar av Sverige och en del internationell närvaro. Vi har även haft scoutbyar med franska och danska scouter på Kragenäs som har fått ta del av Vilda-aktiviteter och svensk scouting. Bl.a. höll vi ett gemensamt lägerbål för alla scouter i onsdags kväll.

Ett tips är att titta in i facebookgruppen Vilda 2014 på Kragenäs – ÖPPEN grupp där det under hela veckan har uppdaterats både bilder och videor från olika aktiviteter.

Paddling på Kragenäs

Paddling på Kragenäs

Under veckan har Kragenäsgruppen tillsammans med alla läger synkat ihop verksamhet, logistik, mathantering och program. Många glada scouter har fått uppleva lägeräventyr, bl.a. hajker, paddling, vandring, lekar, eldning, badning, matlagning, inspiration, segling, utmaningar och lärt känna många nya vänner! Förhoppningsvis är det någon kår, patrull, scout eller ledare som vill skriva mer här i bloggen om lägrets alla äventyr!

Göteborgsscouternas segelskuta Mandalay var på plats för seglingar och gjorde vyn ut ifrån lägerbålsplatsen ännu vackrare än annars.

Mandalay besöker Kragenäs

Mandalay besöker Kragenäs

Lägeravslutningen

I går kväll hölls en avslutning för de båda vilda-lägren på Kragenäs. Efter en härlig vecka var det dags att samlas en sista gång tillsammans och finbesök fick vi av Frida Braxell, scout i Göteborgs scoutdistrikt, musiker och sångare, som framförde sina egna låtar. Speciellt mycket tyckte vi om låten om Silvertejp!

Frida Braxell på Vilda-avslutning

Frida Braxell på Vilda-avslutning

Under veckan har alla scouter som varit på Vilda-läger på Kragenäs skrivit sitt namn på en liten tyglapp. Dessa har satts ihop till ett stort V – som i Vilda – och hängts upp. Som avslutning och tack till Kragenäs fick vi detta V i present! Tack så mycket för det vackra V:et! :)

Vilda-v

V som i Vilda!

Kragenäsare

Under några veckor har ca 20 Kragenäsare hjälpt till med både driften av Kragenäs och den gemensamma verksamheten. Det har varit intensiva veckor med många skratt och ett gott gäng har bildats. I kväll när lägerängarna står tomma är fortfarande 15 Kragenäsare kvar på plats, som nu under eftermiddagen har fått en välförtjänt paus. I kväll blir det en avslutning tillsammans med alla Kragenäsare i Pannbergsstugan.

Måltid för Kragenäsare i Pannbergsstugan.

Måltid för Kragenäsare i Pannbergsstugan under Vilda.

Kragenäsgruppen vill tacka er extra mycket för era insatser under veckan! Ni var en stor del av att skapa alla glada lägerminnen som scouterna tar med sig hem! Tack!

Och tack alla fantastiska scouter!

Hälsningar,
Kragenäsgruppen

 

Som avslut tipsar vi här om en hälsning från de båda lägercheferna på Vilda-lägren på Kragenäs:

Post by Johan Amborg.

 

Det här inlägget postades i Händelser och märktes , , , , , av Göteborgs scoutdistrikt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>