Demokratijamboree 2018

Göteborgs Scoutdistrikt bjuder in alla distriktets medlemmar som vill vara med och lära sig hur scouternas stämma går till. Scouterna har nytt upplägg som vi kommer gå igenom. Både du som åker som ombud eller deltagare är välkommen.

Under DJ-träff 1 kommer vi gå igenom hur scouternas stämma går till samt dela upp alla i olika patruller som får i uppgift att diskutera motioner/propositioner och övriga handlingar.

Vi återsamlas sedan för att låta en patrull i taget presentera sin diskussion och sedan diskuterar vi det tillsammans. Träffarna är helt gratis, du anmäler dig via formuläret HÄR.

Vi som leder Demokratijamboree-gruppen är oberoende och inte ombud. Vår uppgift är att stötta personer som åker till stämman.

Resa

Vi har bokat en tågvagn för medlemmar i Göteborgs scoutdistrikt, kostnad 300 kr. Kostnad för övriga scouter är 450 kr. Avresa från Göteborgs Centralstation 9 november kl. 17.15. Hemresa från Karlstads Centralstation 11 nov kl. 16.08.

Plats bokar du HÄR!

Överlåtelse av ombud

Det finns möjlighet att överlåta ombud till DJ-gruppen som sedan kontaktar andra scouter i distriktet. Skicka e-post till demokratijamboree@gbgscout.se eller meddela det under DJ-träff 1. Vi kan sköta all praktisk administration.

Vill du bli ombud?
Är du intresserad av få ett tilldelat ombud kan du kontakta oss via demokratijamboree@gbgscout.se, eller kom till DJ-träff 1.

DJ-träff 1: Högsbotorp scoutlokal

Adress: Sjupundsgatan 4, 414 81 Göteborg
Datum: 23 september 2018
Tid: 13.00-18.00
Ta sig dit: Scoutgården ligger på Sjupundsgatan 4, åker man buss kan man stiga av på Sjupundsgatan eller på Tolvskillingsgatan. Föredrar man spårvagn åker man till Axel Dahlströms torg varvid man tar en liten promenad upp till scoutgården.

Program:

1. Inledning
    1. Berätta hur scouternas stämma går till
    2. Hur VoteIT fungerar
    3. Vilka är ombud
    4. Överlåtelse av ombud
  2. Handlingar pass 1
    1. Genomgång av handlingarna
    2. Gå igenom handlingarna i patruller
  3. Mat
  4. Handlingar pass 2
    1. Patrullerna presenterar i storgrupp
  5. Övrigt
    1. Gemensam resa med tåg
    2. Boende
    3. Övriga frågor

DJ-träff 2: Purpursnäckan

Adress: Delsjövägen 5A, 412 66 Göteborg
Datum: 23 oktober 2018
Tid: 18.00-21.00
Ta sig dit: Purpursnäckan ligger på Delsjövägen 5A, vid Sankt Sigfrids plan i Göteborg. Med spårvagn åker du till hållplatsen som heter just Sankt Sigfrids plan.

Viktiga datum

• Resa senast 10 oktober (efteranmälan efter 10 oktober innebär ordinarie pris 450kr/pp)
  • Handlingar beräknas komma 19 september
  • Anmälan till Demokratijamboree håller öppet till 10 oktober.

LÄS MER HÄR!

Info från Scouterna

Deltagaravgifter:

• För ombud och deltagare under 26 år: 600 kronor.
  • För ombud och deltagare som är 26 år eller äldre: 750 kronor.
  • För funktionärer: 225 kronor (då ingår golvförläggning i skolsal samt mat under helgen).

Lunch, middag och samtliga aktiviteter både under lördagen och söndagen ingår. Kostnader för resa och boende ingår inte. Att delta som ombud, enbart i de demokratiska delarna av mötet, är kostnadsfritt. Anmälan öppnar idag 17 maj och håller öppet till 10 oktober. Anmäl dig gärna så snart du vet att du ska delta! För att planera stämman behöver vi praktisk information om alla som deltar (specialkost, boende, deltagarroll på stämman, särskilda behov och så vidare), därför sker anmälan individuellt via anmälningssystemet på hemsidan.

Boende

Ombud och deltagare väljer själva sitt boendealternativ. Det finns golvförläggning på skolor i Karlstad för 50 kr/natt eller hotellalternativ. Scouterna har bokat upp flera hotell i Karlstad och det är upp till varje deltagare att själv boka in sig på något av de alternativ som finns. Bokning sker med hjälp av Scouternas bokningssida där ni får rabatterade priser.

För bokning av hotell via bokningssidan gäller följande avbokningsregler:

• Avbokning kan ske med 100% återbetalning till senast 6 veckor innan Demokratijamboree
  • Avbokning kan ske med 50% återbetalning till senast 4 veckor innan Demokratijamboree
  • Avbokning kan ske med 25% återbetalning till senast 2 veckor innan Demokratijamboree

Att ha med sig barn till Demokratijamboree

För att möjliggöra deltagandet för ombud och deltagare kommer blöjfria barn över tre år kunna vara med på familjescoutingaktiviteter under stämmans gång. Det är björnarna Parum och Magna som bjuder in och kommer att ha öppet förmiddagar och eftermiddagar både lördag och söndag. Aktiviteterna är bland annat hämtade från Familjescouting-materialet. Måltider äter ni givetvis tillsammans med era barn