Distriktsstämma ht2018

Kontakt:
Göteborgs scoutdistrikt

Välkomna på höstdistriktsstämma!

Distriktsstyrelsen kallar ombud för alla kårer och bjuder in alla medlemmar till distriktsstämma 21 oktober 2018! Göteborgs scoutdistrikt utgörs av totalt 46 scoutkårer med nästan 5 000 medlemmar. Tillsammans ses vi nu för distriktsstämma där vi bland annat kommer att hantera och besluta om det kommande verksamhetsåret 2019. Har ni några frågor om detta, så hör gärna av er till styrelsen@gbgscout.se. Välkomna!

Dag och tid:

Datum: 21/10
Tid: 10.00-16.00
Plats: Medborgarhuset Gamlestan. Brahegatan 11A, 415 01 Göteborg.

Vägbeskrivning:

Resa med Västtrafik (rekommenderas):
Spårvagn nummer 6,7 eller 11, buss nummer 58 eller 519 till hållplats Göteborg SKF. Sedan en promenad om 300m.
För er som kommer med bil finns det parkering längs med tvärgatorna.

Deltagande:

Distriktsstämman består av ombud utsedda av distriktets kårer. Enligt Scouternas stadgar 8 kap. § 8.5 har varje scoutkår med minst fem medlemmar under 26 års ålder rätt att utse 3 ombud för de 50 första medlemmarna och sedan ytterligare 1 ombud för varje påbörjat 50-tal medlemmar. Alla distriktets medlemmar har närvaro- och yttranderätt. Scoutkårens ombud har dessutom förslags- och rösträtt.
Alla är välkomna, både de som är ombud och de som bara vill vara med och lyssna och delta i diskussionerna!

VoteIT:

Ni kommer hitta vårt möte på adressen: https://scout.voteit.se/goteborgs-hostdistriktsstamma-2018/

Voteit kommer öppna ca 2 veckor innan stämman.

För att ombuden ska få tillgång till att kunna yrka och lägga förslag behöver kårordföranden skicka mailadresser till voteit@gbgscout.se. Om ni behöver hjälp med VoteIT så kan ni maila till voteit@gbgscout.se.

Incheckning för ombud:

09.15-09.45. Anmälan sker kårvis och med ifyllt röstlängdsdokument (finns att ladda ner HÄR) som är underskrivet av kårordförande. Glöm inte att ta med listan att lämna in som underlag för röstlängden, då kårens ombud annars inte har rösträtt på stämman!

Handlingar:

Handlingarna är publicerade HÄR. De har även skickats via mejl till kårens ordförande eller postmottagare om ingen ordförande finns registrerad i Scoutnet.
Om kåren önskar utskrivna handlingar är det möjligt att kontakta distriktskansliet för detta.

Anmälan:

Varken medverkan på stämman eller lunch kostar något och ingen anmälan krävs för att delta. Vill man däremot ha lunch är det otroligt viktigt att detta anmälas senast 14 oktober via formulär här nedanför. Eftersom vi ordnar med lunch och gärna vill att den ska räcka till alla.

Mat:

Vid incheckningen på stämman kommer det att serveras kaffe och frukt. Senare under dagen serveras det lunch. Glöm inte att anmäla eventuella allergier eller liknande, se ovan punkt ”Anmälan”.

Mötesformen:

Under stämman kommer vi uppmuntra alla att ha en åsikt och vi hoppas att vi tillsammans skapar ett klimat där det är enkelt att ställa frågor för att kunna förstå vad som händer. Stämman kommer börja med att behandla de första punkterna samt kort föredra verksamhetsplan, budget och motioner. Därefter görs ett uppehåll för diskussionsforum, en möjlighet att närmre förstå, diskutera och påverka kommande beslut och förslag. Vi kommer använda oss av VoteIT för att hantera alla förslag och yttranden. Efter lunch och diskussionsforum återupptas stämman i storgrupp där vi gemensamt fattar alla beslut.

Tyvärr har sista anmälningsdatum gått ut och vi kan inte ta emot fler anmälningar med lunch. Men självklart finns det plats för dig på stämman. Hjärtligt välkommen!