Till alla scoutkårer i Göteborgs kommun

  En viktig del av vår verksamhet är att komma ut på läger och övernattningar och vi har sedan många år haft en god summa pengar från Göteborgs kommun att dela ut som ett bidrag till kårer i Göteborgs kommun Läs mer »

Nu går det att söka Extra lägerbidrag 2015!

Med anledning av motion 3 till distriktsstämman 2014 om bidrag till WSJ i Japan fattade medlemmarna ett gemensamt beslut om att reservera 275.000:- att fördela till de som åker på läger (inte bara WSJ) under 2015 med 50:- per dygn, Läs mer »

Scouterna söker utvecklingskonsulent till Västsverige!

Scouterna gör unga redo för livet! Att vara scout är att uppleva äventyr tillsammans med andra i Sverige och världen. Du lär genom att göra och du växer genom utmaningar. Du får utveckla och leda dig själv och andra. I Scouterna får Läs mer »

Scouter i England söker avdelning att ha utbyte med!

Vi har fått följande mail från en ledare i England, vars scouter vill ha kontakt med scouter i Göteborg. Är din avdelning intresserad? Skriv till ordforande@gbgscout.se, så vidarebefordrar vi kontaktuppgifter! ”Dear Gothenberg Scouts I am an assistant Scout Leader at Läs mer »

Uppstartsmöte för alla intresserade av Kragenäs!

Efter nysatsningar på Kragenäs sommaren 2014 är det är nu dags att börja planera vidare verksamheten på Kragenäs inför lägeråret 2015 och framåt! Kragenäs är Göteborgsscouternas vackra lägerområde i Bohuslän. Tillsammans skapar vi en verksamhet och ett stöd där som Läs mer »

Kalendern är uppdaterad för 2015!

Det ska vara roligt att göra det och det ska vara roligt att vara med! Göteborgs scoutdistrikt utgörs av 51 scoutkårer med massvis av engagemang. Tillsammans kan vi göra saker som blir bättre när vi är många. Under 2015 finns Läs mer »