Barn-HLR för ledare – tre tillfällen under våren!

Har du riktig koll på vad du skall göra om olyckan är framme? Behöver du fräscha upp dina kunskaper? Nu har du chansen! Vad? Tillsammans med civilförsvaret ordnar Ledarutvecklingsutskottet kurs i HLR, där du får lära dig åtgärder vid drunkning, Läs mer »

Var med och skapa vårt gemensamma storläger i väst 2015!

Två lägerchefer är äntligen valda som ska rodda vårt stora gemensamma läger här i väst 2015! Nu kör vi igång på riktigt! Lägerchefer Styrgruppen för lägret 2015, som består av en representant från varje organisation som står bakom lägret, har Läs mer »

Nätverk för samhällsengagemang!

En ny och grym idé har kommit till liv och ett nätverk har börjat bildas för scouter som är intresserade av samhällsengagemang! Med början under Musikhjälpen 2013 Torsdagen 16/1 samlades den ideella grupp av Scouter som arbetade med Scouternas deltagande Läs mer »

På väg mot ett nytt distriktsmärke!

Under styrelsens upptakt i helgen har vi jobbat med massa frågor. Bl.a. har vi tittat igenom bidragen till nytt distriktsmärke och är en bit närmre ett nytt märke på armen! Ett märke och en grafisk profil Ett nytt distrikt ska Läs mer »

Var med och utveckla Kragenäs!

Under 2014 drar vi igång ett projekt i distriktet för att utöka stöd, service och verksamhet på Kragenäs till förmån för Göteborgsscouterna och med syfte att det ska vara enkelt att åka till Kragenäs och ordna läger, äventyr och upplevelser Läs mer »

Dags att anmäla sig till några av sommarens nationella och internationella scoutupplevelser!

Under 2014 finns det många sätt att uppleva scouting i lite större skala både nationellt och internationellt! Ta chansen till ett äventyr utöver det vanliga – det finns upplevelser som det går att delta i redan från 12 år och Läs mer »